Doe sociaal:
Uva

Studenten UvA krijgen te weinig advies

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een groot tekort aan studieadviseurs en dat is te merken ook! Doordat het aantal studenten maar blijft groeien. Krijgen meer studenten te maken met vertraging van hun studie, dit komt enkel en alleen door het tijdstekort dat de studieadviseurs hebben. Metro meldt dat de Centrale Studenten Raad (CSR) een waarschuwing heeft afgegeven bij het College van Bestuur over deze kwestie. Door dat de studenten minder goed advies krijgen en vertraging oplopen kunnen zij minder snel te weten komen welke opleiding nou echt bij hun past. Uiteindelijk zullen bedrijven hier last van gaan krijgen.

Werkdruk

“De druk die de laatste jaren op studenten word gelegd is extreem hoog, daarmee hangt samen dat de werkdruk bij de studieadviseurs eveneens hard stijgt”, aldus CSR-Voorzitter Lucie Gooskens. “Goede studiebegeleiding is noodzakelijk voor de studenten. Sommige studenten weten nog niet precies wat zij willen doen na hun studie of zelfs ten tijden van hun studie. Dit is wel erg belangrijk”.

Bedrijven

Voor bedrijven is het erg belangrijk dat de studenten een goed en passend advies hebben gehad. Als de studieadviseurs dan door tijdgebrek het advies kort moeten houden kan dit tot problemen lijden. Dit is toch erg zorgwekkend, uiteindelijk zijn de studenten namelijk toch de personen die het land en vele bedrijven draaiende moeten houden. Een goed en passend advies kan daarin een welkome aanvulling zijn. Het moet gewoon zo zijn dat elke student een goed en passend advies krijgt, gebeurt dit niet komen er gegarandeerd problemen van.